Smarthome blog

Voer eens een gesprek met je huis.

Inderdaad, je leest het goed…
Tegenwoordig kan je met de hele wereld in gesprek gaan via diverse kanalen. Ook met je huis een gesprek voeren is geen science fiction meer, maar sinds enkele jaren realiteit. Deze realiteit evolueert pijlsnel. We zetten enkele systemen die ontwikkeld werden om met je huis te communiceren op een rijtje:

  • Apple Home kit by Siri
  • Amazon Alexa
  • Google Home

Deze 3 modules hebben ondertussen integraties voorzien met diverse domoticasystemen. Hierdoor is het mogelijk om je huis te bedienen door spraakbediening zonder naar het toestel te lopen of je tablet of smartphone te nemen. ‘Hé Siri, zet de verwarming eens zachter’ of ‘Hé Alexa, is de garagedeur open?’ kan perfect.

Dit kan handig zijn voor jezelf, maar het stelt ook ouderen in staat om langer thuis te blijven wonen of mensen met een al dan niet tijdelijke beperking te voorzien in alle comfort. Hebben je ouders hulp nodig zonder dat ze een smartphone bij de hand hebben, dan moeten ze enkel  ‘Hé Siri, bel mijn dochter of zoon’ roepen en Siri belt de juiste personen. Ben je tijdelijk niet mobiel en staat er iemand aan je voordeur, dan volstaat ‘Hé Alexa, open de deur’. Elke situatie is verschillend en kan veranderen in de tijd. Hierdoor is het van belang om voor een flexibel systeem te kiezen en daar kan spraaktechnologie een belangrijk onderdeel van uitmaken.

LIVOLT beschikt over de ruime kennis om je domoticasysteem te voorzien van spraaktechnologie. Afhankelijk van je gekozen module (Apple, Amazon of Google) zijn verschillende commando’s mogelijk. Benieuwd wat LIVOLT nog kan betekenen binnen het domoticadomein? Dan kan je hier afspraak maken.