Smarthome blog

Geofencing, of hoe je locatie gaat bepalen wat er gebeurt.

Geofencing wat is dat eigenlijk? Het woord zegt het zelf : ‘Geo’ en ‘Fence’. Het plaatsen van geografische (‘Geo’) hekken (‘Fence’) die je apparaten triggeren om acties uit te voeren. Een handige applicatie die we hiervoor bij LIVOLT gebruiken, en die je gratis kan downloaden op elk mobiel toestel, is IFTTT.

IFTTT is een afkorting voor ‘If This, Then That’ en beschrijven daarmee ook onmiddellijk wat deze app doet. Hij biedt verschillende kleine applicaties aan die je gegevens en instellingen aan elkaar gaan koppelen om zo een bepaald resultaat te krijgen, ‘Als dit, dan dat’. Hieronder vind je enkele voorbeelden van wat IFTTT voor je kan doen:

– ALS het 20.00 uur is, DAN mag mijn Bluetooth afgezet worden.
– ALS ik aankom op het werk, DAN mag dit in mijn agenda gemarkeerd worden.

Het leuke aan deze app is dat hij je locatie kan gebruiken en dat hij samen met, bijvoorbeeld je Philips Hue, Sonos muziekinstallaties of Amazon Alexa kan gekoppeld worden aan je KNX-installatie! Daar kan LIVOLT je zeker een handje bij helpen!

Met andere woorden, je kan aan de hand van je locatie gaan bepalen wat je huis moet doen! Bijvoorbeeld, Jonas heeft een zone van 2 km rond zijn huis gemarkeerd. Wanneer hij deze zone met zijn wagen binnenrijdt tussen 17.00 & 21.00 uur, dan worden de rolluiken automatisch gesloten en start de verwarming al met opwarmen. Wanneer Jonas dichterbij komt, dan start zijn koffiemachine al automatisch met het zetten van een heerlijk kopje koffie. Zo komt Jonas steeds aan in een warme en gezellige woning (en kan hij onmiddellijk aan zijn koffie beginnen slurpen ;-)).

Probeer de app zeker zelf eens! Er staat een handige applicatie tussen die ‘Track your work hours in IOS Calendar’ of ‘Track your work hours in Google Calendar’ heet. Zoals de naam zelf  al aangeeft registreert hij in je agenda hoe lang je op een bepaalde aanwezig locatie bent. Het is iets leuk en handig om uit te proberen en zo te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Ben je verkocht? Dan kan LIVOLT ervoor zorgen dat deze IFTT volledig in je domoticasysteem geïntegreerd wordt. Neem contact met ons op en we bekijken graag hoe we je kunnen helpen.