Smart home
toepassingen

Architecten die klanten een technologie willen aanbieden waarmee ze probleemloos de toekomst tegemoet gaan, zitten goed bij LIVOLT. Samen bekijken we de mogelijkheden en noden van elk project en maken we een overzicht van de voordelen die domotica kunnen bieden. Ook als particulier kan je bij ons terecht.

Veiligheid

Domotica zorgt voor een verhoogde veiligheid. Door nabijheidssensoren rond het huis te installeren, kan het huis bij detectie van abnormale situaties in ‘alarmfase’ gaan. Zo wordt het alarm geactiveerd voor de inbreker binnen is en wordt de insluiper op video vastgelegd. Tegelijkertijd gaan de lichten één voor één aan, boven, in de gang, in de woonkamer, in de keuken,… waardoor het lijkt of iemand naar beneden komt. 

1

Verwarming

Domotica gaat verder dan de klassieke thermostaat. Door een connectie met de smartphones van je huisgenoten weet het huis bijvoorbeeld wanneer de eerste inwoner zal arriveren en gaat de temperatuur omhoog. Wanneer een raam of deur wordt opengezet, wordt de verwarming automatisch uitgeschakeld om onnodige energieverspilling te vermijden.

2

Audio & sfeer

Door middel van programmatie kunnen verschillende sferen klaargezet worden die in één keer kunnen geactiveerd worden. Muziek kan afgespeeld worden in de kamer naar keuze en lichten kunnen geactiveerd worden en kunnen zelfs van kleur veranderen.

3

Energiebeheersing

Een investering die zichzelf in de loop der jaren terugbetaald dankzij de gerealiseerde energiebesparing. Energiezuinigheid blijft een terugkerend punt bij bouw en renovatie. Door de installatie van een domoticasysteem wordt ook hieraan tegemoet gekomen.

4

Gebruiksgemak

Domotica gaat vooral over comfort, over het elimineren van handelingen die we verschillende keren per dag doen. Zoals lichtschakelaars aan en uit doen, checken of alle deuren en ramen dicht zijn of ons vertwijfeld afvragen of we de stijltang of het strijkijzer wel hebben uitgeschakeld.

Ieders noden en behoeften zijn anders, het is de kunst om ze te identificeren en aan ons om ze activeren.

5

Zonwering

Het weerstation registreert de weersomstandigheden en zorgt ervoor dat de zonwering uitgeschakeld wordt bij regen of wind. Zo vermijden we schade aan de zonwering of voortijdige slijtage door extreme weertoestanden.

6

LIVOLT is als gecertificeerd KNX-partner hét aanknopingspunt voor een betrouwbare installatie.

KNX is géén merk, het is een protocol. Bekijk het als een gestandaardiseerde voertaal die ondertussen door meer dan 400 fabrikanten gebruikt wordt om met elkaar te communiceren. Het is het snelst groeiende domotica-systeem dat zowel gebruikt wordt voor kleine appartementen als voor grote, publieke gebouwen.

KNX werkt decentraal. Dit betekent dat er geen centrale computer is die alles aanstuurt, maar dat de intelligentie verdeeld wordt over alle componenten in het circuit. Bij uitval of panne van eender welke deelnemer, blijft de rest feilloos functioneren. Het maakt niet uit hoe oud, nieuw of geavanceerd een component is.


Het zal steeds in staat zijn om perfect samen te werken met de rest van de installatie. Zelfs wanneer het component van een andere fabrikant afkomstig is of reeds een lange levensduur bereikt heeft.

Net dat geeft je enorme zekerheid en betrouwbaarheid over je installatie. Er komen steeds meer installatieonderdelen zoals ramen, video- & muziekinstallaties, gashaarden en keukentoestellen uit die we tot op zeer gedetailleerd niveau kunnen aansturen via het domoticasysteem.

Dankzij de programmeersoftware die we gebruiken worden installaties zeer gedetailleerd uitgewerkt, meer dan met andere software. Dit laat ons toe om dieper te analyseren en in bepaalde situaties fouten sneller op te sporen.